alt


Hamarosan ismét gyönyörű muzsika csendül fel csütörtökönként Székesfehérvár templomaiban: jön a Harmonia Albensis! A hangversenysorozat zárókoncertje rendhagyó helyszínen, a Középkori Romkert-Nemzeti Emlékhelyen lesz Miklósa Erika operaénekesnővel.


Sajtótájékozatón ismertette a 2014-es Harmonia Albensis programját Miklósa Erika operaénekesnő, dr. Szikora János színházigazgató, Brájer Éva alpolgármester és Drahos Béla karmester.
„A székesfehérvári nyár programkínálatának egyik legértékesebb és legnépszerűbb eseménye a Harmonia Albensis. A tizenegy éves múltra visszatekintő koncertsorozatot idén a megújulás jegyében szervezzük meg” – mondta dr. Szikora János. Brájer Éva alpolgármester bejelentette: Miklósa Erika estjének idén nem a Szent István Bazilika, hanem a Középkori Romkert-Nemzeti Emlékhelyen felépített hatalmas szabadtéri színpad ad otthont, így a Musica Sacra – Mária dalok nevű koncert a Harmonia Albensis záróakkordja, és egyben a Koronázási Ünnepi Játékok nyitánya lesz.
„A nagy térrel a lehetőségek is kitárulnak előttem. A Romkert színpadán nemcsak szakrális, hanem más műfajú dalokat is elénekelhetek. Több vendégem lesz, akikkel szoros munkakapcsolatban és barátságban vagyok: fellép velem Dolhai Attila, Cserta Balázs, Tóth László, Szlama László, a Quarett Esqualo és természetesen az Alba Regia Szimfonikus Zenekar is” – mondta Miklós Erika.
Drahos Béla, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar karnagya a koncertsorozat műsorát ismertette: július 3-án Vigh Andrea hárfaművésszel, fiatal operaénekesekkel és fehérvári kórusokkal, július 10-én Boross Csilla operaénekesnővel koncertezik a zenekar, július 17-én Tóka Ágoston orgonaművész, 24-én pedig a Savaria Barokk Zenekar lép fel Székesfehérváron. Miklósa Erika nagyszabású koncertje augusztus 15-én lesz.

Ide kattintva megtekintheti a Harmonia Albensis részletes műsorát.
 

alt