alt


A Mester és Margarita csodálatos mese, virtuóz szatíra, romantikus szerelmi dráma és felkavaró filozófiai röpirat ötvözete – vallja Hargitai Iván rendező. Az előadást április 12-én mutattuk be a nagyszínpadon.


A XX. század egyik legjelentősebb regényét, a Mester és Margaritát rendezi a Vörösmarty Színházban Hargitai Iván, a színház prózai tagozatvezetője. „A gyávaság a legnagyobb bűn – mondatja ki Bulgakov Jézussal és az őt megfeszíttető Ponciussal. De mi a gyávaság? Milyen kicsi és nagy napi csalásainkkal érdemeljük ki ezt a jelzőt? Lehet-e végső kétségbeesésünkben, kifosztottságunkban az alvilági erőkhöz fordulni segítségért? Olyan kristálygömb ez a mű, amely – ahogy ide-oda forgatjuk – különböző módon töri meg a fényt, amit másképp valóságnak is szoktunk hívni” – mondja a rendező.

 

 

 

 


Szereplők: Egyed Attila, Törőcsik Franciska, László Zsolt, Cserhalmi György, Lábodi Ádám, Andrássy Máté, Makranczi Zalán, Kádas József, Sághy Tamás, Kuna Károly, Radnay Csilla, Blaskó Borbála, Krisztik Csaba, Keller János, Kozáry Ferenc, Juhász Illés, Kricsár Kamill, Kerkay Rita, Ostorházi Bernadett valamint a Vörösmarty Színház Tánckara és a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Iskola színésznövendékei.
Díszlettervező: Cziegler Balázs. Jelmeztervező: Kárpáti Enikő. Koreográfus: Horváth Csaba. Zenei vezető: Pejtsik Péter. Irodalmi konzultáns: Spiró György. Rendező: Hargitai Iván.
Bemutató: 2014. április 12. Vörösmarty Színház

Fotók: Szikora Bálint


Korábban írtuk:
Cseppben a tengert – interjú Hargitai Iván rendezővel