alt


Lassan véget ér az évad, és indul a következő! Évadértékelő és évadhirdető sajtótájékoztatót tartottunk.


Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere elmondta: „Hosszú évek óta tudjuk, hogy a Vörösmarty Színház alkalmas arra, hogy az ország egyik legerősebb színháza legyen. Ez a vágy most kiteljesedni látszik, és a város is tudja ezt támogatni. Ugyanakkor lényeges, hogy a Fejér megyeiek és a székesfehérváriak magukénak érezzék a Vörösmarty Színházat, és büszkék legyenek rá” – fogalmazott a polgármester.

 

alt



2013. szeptember 1-jétől 2014. április 24-éig 282 előadást tartottunk a Vörösmarty Színházban, előadásainkat 74 139-en tekintették meg, látogatottságunk százalékban kifejezve 94, 65% – számolt be a sajtótájékoztatón a Vörösmarty Színház igazgatója, dr. Szikora János. A bérleteladási mutatók is erős növekedésnek indultak: a 2011/2012-es évadban 6979 bérletes nézőnk volt, a 2012/2013-as évadban 10 865, míg a 2013/2014-es évadban 13 867-en váltottak színházbérletet. „Elsődleges feladatunk az volt, hogy a régi bérletvásárlókat ismét bevonzzuk a színházba. Emellett az is fontos, hogy új nézőket szólítsunk meg. A statisztikák azt igazolják, hogy jó úton járunk, amelyet folytatnunk kell” – mondta Szikora János. Az igazgató azt is elmondta: az előző évad előadásai addig maradnak műsoron, amíg nézői igény van rájuk. Az új évadban a pedagógusoknak 10 százalékos kedvezményt biztosítunk a jegyek és a bérletek árából, míg a nyugdíjasok egyik előadásunk főpróbáját ingyen tekinthetik meg. A 2014/2015-ös évadban debütál a Bojtárból királyfi nevű program: a város 12 iskolájának diákjai mutatják be a nagyszínpadon a János vitézt.

A 2014/2015-ös évadban Bagó Bertalan két előadást rendez, a 3:1 a szerelem javára című zenés vígjátékot és az Őfelsége komédiása című Bulgakov-darabot. Lendvai Zoltán állítja színpadra A padlás című musicalt, Szikora János a Hamletet viszi színre, Horváth Csaba a Gulag című Szolzsenyicin-művet rendezi. Hargitai Iván a nagyszínpadon az Amadeust, a Kozák András Stúdióban Dosztojevszkij Félkegyelműjét rendezi. Az új évadban ismét rendez színházunkban Cserhalmi György, mégpedig a Tizenkét dühös embert. A Pelikán Kamaraszínházban az Edith és Marlene című zenés játékot (rendező: Widder Kristóf), a Momo című zenés mesejátékot (rendező: Matuz János), A három kismalac című zenés marionett-játékot (rendező: Boráros Milada) és A Versengő Zenebónia című zenés mesejátékot (rendező: Kozáry Ferenc) mutatjuk be.
Az új évadban ismét megéri bérletet váltani, hiszen így sokkal kedvezményesebben tekinthetőek meg előadásaink. A 2014/2015-ös évadban bérletünk is megújul, amely ezentúl egy praktikus plasztikkártya lesz. Az előadásokról és bérletekről ide kattintva tájékozódhat.
 

A 2014/2015-ös évadban a tenyerünkön hordozzuk a nézőket! Bérletes kampányunkban színészeink és nézőink közösen „hirdetik” az új évadot. Íme az Arcra fel! győztesei:

 

alt