mohacsirendez1
Javában zajlanak az előkészületek: jövő pénteken lesz legújabb nagyszínpadi produkciónk bemutatója. A csárdáskirálynő című előadást Mohácsi János rendezi.
Az operett ma is él. Mert élővé tesszük. Újragondoljuk, átszabjuk. Emberibbé, érzőbbé tesszük a szereplőket, kiszámíthatatlanabbá a történetet. A Vörösmarty Színház legújabb előadása minden bizonnyal eltér a megszokott operett-stílustól.
A rendező így vall az előadásról: „Nagyon csúnyán bánnék az operettel, ha azt gondolnám, hogy ezt speciálisan kell előadni. Ez a halála az operettnek meg a többi színházi műfajnak is: ha Shakespeare-t «shakespearesen» kell megjeleníteni, hol marad az a titok, ami a színház? Hiszen a színház nagyon egyszeri dolog, csak aznap estére szól, azoknak, akik ott ülnek. Ezért valóban igyekszem a saját tapasztalataimhoz közelíteni A csárdáskirálynőt. Nem egy halott frakkot kell fölhúzniuk a szereplőknek, hanem újraszabjuk a történetet.”
A Mohácsi Jánossal készült hosszabb interjúnkat színházunk magazinjában, a Rivaldában is elolvashatják, amely a premier napján, december 2-án jelenik meg.

Műsor