kellersz2

Nagy nap volt a vasárnap Keller János életében: a Vörösmarty Színház színésze május ötödikén ünnepelte negyvenedik születésnapját.

„Ismét rá kellett jönnöm, hogy fantasztikus családom, barátaim, kollégáim és ismerőseim vannak” – mondja Keller János. „Úgy érzem, az a szó, hogy köszönöm, nem fejezi ki mindazt, amit érzek. Számtalan csodás élményben volt részem vasárnap. Nagyon hálás vagyok” – vallja a színész.
A születésnap megünneplése a családi ebéden kezdődött. Majd egyszer csak csöngettek. János nyitott ajtót. Rovó Tamás, színházunk táncosa volt, aki – születésnapi ajándékként – elment Jánosért Veszprémbe: május 5-én ugyanis A dzsungel könyve című előadás volt műsoron. Amikor megérkeztek a színházba, a meglepetések sora folytatódott. „A Fehérvári Versünnepen Szabó Diána mentora voltam. Nem is sejtettem, hogy miben mesterkedik: meglepetés-bulit szervezett nekem, tortával, ajándékokkal, és ott voltak a kollégáim is. Nagyon örültem, valóban sikerült meglepniük!”
A dzsungel könyve előadás után Váradi Eszter Sára, színházunk színésznője azt ajánlotta Jánosnak, hogy koccintsanak egyet a születésnapjára. Igen ám, de – mint Eszter állította – időközben bezárt a színészbüfé. Így „kénytelenek voltak” a Cyrano Cafféba menni. „Kimentünk az előcsarnokba. Ahogy befordultunk a kávézóhoz, felcsendült a Boldog születésnapot-dal. Körülnéztem, de nem láttam senkit. Aztán amikor leértünk, kiderült, hogy az asztalok és a székek alatt ott lapulnak a kollégáim, barátaim, családtagjaim. Hirtelen azt sem tudtam, merre nézzek, kit üdvözöljek”.
A meglepetés-partikon kívül is várt még Jánosra néhány különleges, és igazán személyes ajándék.
„Ilyenkor nem az a legfontosabb, hogy az embert mivel ajándékozzák meg. A szándék, a meglepetés maga rengeteget jelent. De olyan ajándékokat kaptam, amelyek kimondhatatlanul csodálatosak” – meséli a színész. Néhány kedves színházrajongó, akik évek óta figyelemmel kísérik János pályáját – név szerint Borosné Kocsis Erika, Horváth Judit és Horváth Csaba –, egy emlékkönyvet készítettek neki, amelyben benne van János életének minden egyes fontos pillanata – képben, szövegben elmesélve. Sőt, még ennél is több.

kellersz

„Összegyűjtötték, hogy a születésem napján mi minden jelent meg az újságban, mi volt a Film-Színház-Muzsika címoldalán, mi hány forintba került. Ennél szebb ajándékot egy színész nem is kaphat a nézőktől. De ez még nem minden. Tudják, hogy nagyon fontos számomra Szécsi Pál szerepe a Két összeillő emberben: kaptam tőlük egy Szécsi Pál-fotót, amit ő maga írt alá 1971-ben, és két pénzérmét, amelyet a születésem évében nyomtak. Csupa érzés, csupa szeretet. Gondolom, azt már nem kell mondanom, hogy ők hárman az elmúlt években a barátaimmá váltak” – vallja János.
A színész azt is elárulta, hogy a kerek évforduló kapcsán néhány különös gondolat is megfordult a fejében. „Most tudatosodott bennem, hogy 13 éves voltam, amikor édesapám elment. Nem töltötte be a 42. születésnapját... Neki ennyi adatott. Nyilván nem arra gondolok, hogy kevés időm van, csak kicsit a dolgok mélyére tekintettem. Vajon tartok-e ott emberileg, szakmailag, apaként, férjként, ahol egy 40 éves embernek tartania kell? Persze próbálok mindkét szerelmemben, a családomban és a színházban is a lehető legjobb lenni. Ha azokra az emberekre gondolok, akik ilyen feledhetetlen élményekkel ajándékoztak meg, hihetetlen boldogságot érzek”– mondja Keller János.

Nagyon boldog születésnapot, és sok-sok jó szerepet kívánunk Keller Jánosnak!