alt

 

Tizennégy kategóriában díjazzák a romániai dalszínházak versenyén az operaelőadásokat és alkotóikat. Színházunk tagozatvezetője, Bagó Bertalan két díjra is esélyes: a rendező a Kolozsvári Magyar Opera színpadára állította a Báthory Erzsébet című musical-operát.


A legjobb előadás díjára esélyes a kolozsvári Báthory Erzsébet, Bagó Bertalant pedig a legjobb rendező díjára jelölték. „A román szakemberekből álló grémium választotta ki Románia legjobb operaelőadásait. Számomra a jelölés is egy díj: magyarként a legelismertebb román rendezők közt lenni hatalmas elismerés” – vallja Bagó Bertalan.
A Báthory Erzsébet a Kolozsvári Magyar Opera és a Magitszigeti Szabadtéri Színpad koprodukciójaként született – tudtuk meg a rendezőtől. „Az előadásban kolozsvári operaénekesek és egy negyven tagú operakórus is szerepel. Mindkét helyszínen bemutattuk az előadást, Kolozsváron egész évadban műsoron volt. Legközelebb augusztus 10-én látható a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon”.

alt


A rendező nem tud részt venni a díjátadó gálán: épp az Indul a bakterházat próbálja a Vörösmarty Színházban. „Érdekes előadás van születőben. Nem egy népszínházat, inkább egy abszurd vígjátékot szeretnék létrehozni, ami nagyon kedves és mulattató, ám tartalommal bíró előadás” – mondja a rendező.

A díjátadót szombaton késő este tartják a jászvásári Nemzeti Színházban: a gálát élőben közvetíti a Román Televízió 1-es csatornája.