alt

 

Nagyon szép kezdeményezés folytatódik, Thália idén is megnyitja a nézőteret a jótékony szervezetek, egyesületek, egyházak előtt.


A Vörösmarty Színház a közösség színháza. Képzeletben kapui soha nincsenek zárva. Dr. Szikora János igazgató a bérletátadón egy kedves színházi történettel a színfalak mögé is bevezette a résztvevőket.
 

„Ma már nem szokás, de a régi színházi függönyökön volt egy kis kukucskáló lyuk. Ez a kis lyuk nagyon fontos eszköz volt, az igazi vérbeli színészek minden előadás előtt izgatottan lesték meg, milyen az aznapi közönség. A nézőtéren ülő emberek reményei, kíváncsisága, várakozása nagyon nagy mértékben képes befolyásolni annak az estének az előadását is. Nincs ilyen kukucskáló lyuk a színház ajtaján, pedig szívem szerint nagyon sokszor meglesném a színházból távozó nézőket. Akkor vagyok elégedett, ha azt látom, hogy az emberek másként mennek ki, mint ahogy bejöttek. Azért, mert kaptak valamit. Valamit, amit csak ettől a helytől remélnek. Ha ezt a színház nem képes megadni, ha az emberek ugyanúgy mennek el, mint ahogy jöttek, akkor rosszul végeztük a munkánkat. Ha csillogó szemű, vidám, feldobott vagy gondolkodó embereket látok a színházból távozni, akkor viszont megnyugszom, mert azt érzem, hogy van értelme annak, amit csinálunk. Azzal a vággyal adom át Önöknek ezeket a borítékokat, hogy ha majd bepillantok néhány hét múlva azon a képzeletbeli kis kukucskáló lyukon, nagyon sok boldog, elégedett embert fogok látni.”   alt



A Thália tenyerén című kezdeményezés keretén belül egy ’teljes házat’, azaz 472 bérletet ajándékoztak nehéz életkörülmények között élő emberekkel foglalkozó szervezeteknek.

A bérlet első előadását novemberben tekinthetik meg. Az Indul a bakterház című komédiával várjuk az Alternatíva Mozgássérült Egyesület, az Arany János Általános Iskola, az Együtt-Értük Alapítvány, az Evangélikus Egyház, a Fejér Megyei Esély Gyermekvédelmi és Gyermeksegítő Alapítvány, a Fejér Megyei Szent György Kórház Pszichiátriai Osztálya, a Katolikus Egyház, a Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Székesfehérvári Támogató Szolgálata, a Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány, a Református Egyház, a Széna Egyesület a Családokért, a Sziti Szociális Egyesület, a Vigyázó Kéz Gyermekvédelmi Egyesület, a Viktória Rehabilitációs Központ és a Zsidó Hitközség vendégeit. A következő bemutatók a Lear király, majd a Koldus és királyfi című családi musical lesznek.

Jó szórakozást, szép estéket kívánunk!