alt


November 30-án 18 órakor indult a II. Újszövetség Maraton a Vörösmarty Színházban. Több mint húsz órán át önkéntes jelentkezők olvastak fel a Bibliából a teátrum nagyszínpadán.


Szombat délután indult a II. Újszövetség Maraton: Dr. Cser-Palkovics András polgármester, Spányi Antal megyés püspök, dr. Szikora János színházigazgató és Somogyi László lelkészi elnök közösen gyújtotta meg az adventi koszorú első gyertyáját.

 

alt



A gyertyagyújtás után kezdetét vette a különleges lelki esemény, amelyen – akárcsak tavaly – önkéntes jelentkezők olvastak fel a Szent Könyvből. A maratonon megszakítás nélkül hangzik el az Újszövetség. Az első felolvasó Somogyi László lelkészi elnök volt, őt Spányi Antal megyés püspök és dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere követte. A felolvasók közt volt a Vörösmarty Színház több művésze, így Hirtling István, Juhász Illés, Kelemen István, Kerkay Rita, Kozáry Ferenc, Kricsár Kamill, Lábodi Ádám, Sághy Tamás, Varga Gabriella is, de Bencze András evangélikus lelkész, Vargha Tamás honvédelmi államtitkár szintén olvasott a Bibliából. Az Újszövetség Maratont dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója zárta.