alt


A bor egyszerre tánc, dal, költészet, irodalom, színház és múzsa. Könyvbemutató, kiállítás, borkóstoló: rendhagyó eseményre várjuk az érdeklődőket május 25-én 15 órára a Vörösmarty Színház kávézójába. A részvétel ingyenes!


Egy pohár borban csodák rejtőznek: megérinthet bennünket a téli esték meghitt magánya, a nyári hajnalok friss illata, a tavasz változékonysága és az ősz elmúlásba omló szelídsége.
A mámorban megfejthetjük a Nagy Titkokat, rátalálhatunk a szenvedélyre, a mosolyra, a barátságra, megélhetjük gondolataink mélységeit, de a fénytől elzárt redők közt megbújik a kétség, búskomorság, csalódottság érzése is.
Katarzist jelenthet számunkra, mint a tiszta művészet, amikor megérezzük a látható világ mögötti hatalmas erőket. A bor egyszerre tánc, dal, költészet, irodalom, színház és múzsa. Képes összekapcsolni egymással embereket, fogalmakat, élményeket, mely találkozások a bor mámora nélkül sohasem történtek volna meg. A kapcsolódási pontok mindig is jelen vannak, ha bort kortyolgatunk és figyelünk a közben előbukkanó élményeinkre, örömteli felfedezések részesei lehetünk.
A Borszeánsz egy olyan esemény, ahol a varázslat megtörténhet, egymásba karol a tánc, a színház, a képzőművészet és a bor.
A rendezvényt dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója nyitja meg május 25-én 15 órakor a Cyrano Cafféban.

Programok:
-    Takács Edina: Bortarot című könyvének bemutatója, beszélgetés a szerzővel
-    Kiállítás a Bortarot kártyalapjaiból, Bónyai Barbara grafikusművész alkotásaiból
-    a tarot lapokhoz tartozó borok bemutatása és kóstolása

A rendezvényen a tarot lapokhoz tartozó borokat bemutatják:
Nyakas Pince Etyek-Budai borvidék, Nyúlné Dr. Pühra Beáta
Szentesi Pince Etyek-Budai borvidék, Szentesi József
Horváth Borház Balatonfüred-Csopaki borvidék Horváth László