alt

 

Varga Mária és Krisztik Csaba Vörösmarty Gyűrű-díjas, Cserhalmi György az Évad színésze, Horváth Erika pedig az Évad dolgozója. Évadzáró társulati ülést tartottunk.

 

Szombaton délután a társulat tagjai ültek a színház nézőterén: évadzáró társulati ülést tartottunk. Közel háromszáz előadás, tizenháromezer bérletes, hetvenhatezer néző: ez a Vörösmarty Színház 2013/2014-es évadának mérlege címszavakban. Az évadzárón Dr. Szikora János köszönetet mondott a közös sikerért, majd négy díjat is átadott.

 

A Vörösmarty Gyűrű-díjat 1999-ben alapította a színház társulata, hogy kifejezze elismerését az évadban legjobb teljesítményt nyújtó művészkolléga felé. A 2013/2014-es évadtól a díj mecenatúráját az ARTeátrum Alapítvány vette át, és nem csak egy, hanem két művészt is „meggyűrűzünk”; egy férfi és egy női színművész vagy táncművész veheti át a díjat – mondta Révész László, az ARTeátrum alapítója. A társulat titkos szavazása alapján Varga Mária színművésznő és Krisztik Csaba színművész vehette át idén a Vörösmarty Gyűrűt.

 

alt

Varga Mária

alt

Krisztik Csaba

alt

Horváth Erika

 

Arról, hogy ki az Évad színésze, a Vörösmarty Színház vezetősége dönt: a díj idén Cserhalmi Györgyöt illeti. A színművész betegsége miatt nem lehetett jelen az évadzárón, ezért Szikora János a társulattal közösen telefonon közölte az örömhírt Cserhalmi Györggyel. Tavaly alapítottuk az Évad legjobb dolgozója-díjat: ennek sorsáról – szintén titkos szavazással – a társulat döntött. Idén Horváth Erika vehette át az elismerést.

 

A nyár sem telik eseménytelenül, hiszen július elején zenés estékre várjuk a publikumot, hamarosan kezdődik a Harmonia Albensis templomi koncertsorozat, augusztus közepén tartjuk a Koronázási Ünnepi Játékokat. Mindemellett számos vendégelőadást is tartunk.

 

Kedves közönségünk, köszönjük, hogy velünk tartottak a 2013/2014-es évadban! Találkozzunk az új évadban is: a színház összehoz!