alt
 
Zenés vígjátékkal indul a 2014/2015-ös évad a Vörösmarty Színházban. Ének, tánc, humor, szerelem, és sok-sok félreértés két félidőben: ez lesz a 3:1 a szerelem javára!
 
Az 1936-ban született mű szerzőit, Ábrahám Pált, Szilágyi Lászlót, Kellér Dezsőt és Harmath Imrét feltehetően a berlini olimpián sikeresen szereplő magyar sportolók, köztük az olimpiai aranyérmet nyert pólósok ihlették meg a zenés vígjáték megírására. A Vörösmarty Színházban Bagó Bertalan rendezett fergeteges előadást a darabból, a díszletet és a jelmezeket Sántha Borcsa tervezte, a 16 fős zenekart Dobri Dániel vezényli. 
 
Egy londoni szállodában a magyar csapat az angolok felett aratott 3:1-es győzelme és nem kevés whisky elfogyasztásának hatása alatt készülődik Budapestre. Ugyanakkor a szálloda báltermében esküvőre készülődő skót család várja a menyasszony angol vőlegényét. A várakozást elunó menyasszony megszökik kényszerházassága elől és – mit tesz isten – az indulásra készülődő vízilabda-válogatott lakosztályába keres menedéket. A lovagias magyar pólósok védelmükbe veszik, az egyébként észvesztően csinos hölgyet és a csapatkapitány tiltakozása ellenére magukkal viszik Badacsonyba, ahol a visszavágóra kell(ene) készülniük. Az edzőtábor nyugalmát azonban nemcsak a szöktetett menyasszony, hanem egy leány-iskola és a Londonból érkező skót apuka is megzavarja.
 
Íme egy kis ízelítő az előadásból:
 
 
Szereplők: Földes Eszter, Váradi Eszter Sára, Varga Gabriella, Radnay Csilla, Kricsár Kamill, Sághy Tamás, Makranczi Zalán, Kádas József, Lábodi Ádám, Krisztik Csaba, Andrássy Máté, Rovó Tamás, Gál Gergely, Juhász Illés, Szirmai Irén, Vida Emőke, Kertész Júlia, Horváth Bernadett, Ostorházi Bernadett.
 
Forrpontig hevült érzelmek, számtalan poén és vidámság közepette a végeredmény nem lehet kétséges: ének, tánc, humor, szerelem, és sok-sok félreértés két félidőben! Az előadás bemutatóját 2014. október 4-én tartjuk.
 
Fotó: Medvigy Gábor, Simon Erika