kolduskiralyficasting

Bár még tart az évad, már készülünk a következőre! A 2013/2013-as évad családi musicalje ősbemutató lesz: a Koldus és királyfit Szurdi Miklós és Döme Zsolt álmodja a Vörösmarty Színház színpadára.


Már megszületett az előadás szövegkönyve és zenéje – tudtuk meg Szurdi Miklós rendezőtől. Most épp a szereplőválogatás zajlik: a két főszereplőt, a koldust és a királyfit keressük. „Meglepő, hogy milyen sokan énekelnek jól, ám több kritériumnak kell megfelelni. 15-16 évesnek kell lenni (vagy annak tűnni), jól kell énekelni, és az is fontos, hogy a jelölt színészi vénával is rendelkezzen. De ez még nem minden! Lehet valaki őrületesen jó, ha nem találunk egy hozzá hasonló fiút. A történet miatt ugyanis a koldusnak és a királyfinak nagyon kell hasonlítania egymásra” – mondja a rendező.

„Mark Twain népszerű története sokunk számára alapmű. Nem mindegy, hogy az ember honnan jön, de még kevésbé mindegy, hogy milyen anyagból van gyúrva. Hogyan viselkedik, ha egyszer csak minden megváltozik körülötte, a lehetőségei, a szabadsága, az anyagi és hatalmi helyzete? Ember tud-e maradni akár a zuhanásban, akár a felemelkedésben? Mindez a legérzékenyebb időszakban, kamaszkorban történik: ez az egyik legváltozóbb és legfurcsább szakasz az ember életében. Ezen túl pedig egy érdekes, izgalmas, szívhez szóló és megható történet a Koldus és királyfi” – vallja a rendező.

Az előadás bemutatóját 2013 decemberében tartjuk.