alt


A hagyományokhoz híven idén is megszervezzük a Harmonia Albensis koncertsorozatot, immár tizedik alkalommal. Öt egymást követő csütörtökön Székesfehérvár templomaiban neves művészek tolmácsolásában klasszikus és kortárs zeneművek csendülnek fel.


Közös sajtótájékoztatón számolt be a tizedik Harmonia Albensis koncertjeiről Kneifel Imre, az Alba Regia Vegyeskar karigazgatója, dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója, Brájer Éva, Székesfehérvár alpolgármestere valamint Drahos Béla, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar karmestere.

 

alt

 


Idén is remek koncertekkel várjuk a zenekedvelőket:

Az első koncert a Ciszterci Templomban lesz június 27-én: a Szóljon az énekszó! nevű hangversenyen a Magnificat Gyermek- és Ifjúsági Kórus lép fel. A kórus tagjai a budapesti Erkel Ferenc Általános Iskola zenei tagozatának jelenlegi tanulói, valamint itt végzett diákok. Húszéves működése során a kórus számos hazai és nemzetközi kórusversenyen kiváló eredménnyel szerepelt, magas szintű zeneiségét, kifinomult hangzáskultúráját számos díjjal elismerték. Domány Brigittával, Domány Ritával és Horváthné Patak Máriával közös koncertjükön régi zenék és kortárs szerzők művei egyaránt megszólalnak. Karnagy: Szebellédi Valéria.
Műsor: Casciolini, Constantini, Schubert, Horák, Kodály, Bárdos, Kocsár, Orbán, Gyöngyösi művek.

A Barokk orgonaestet a Szent Imre Templomban tartjuk július 4-én. Karasszon Dezső orgonaművész, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának professzora koncertjei, rádiófelvételei, előadásai, cikkei és szakmai fordításai révén széles körben ismertté vált. Számos neves kortárs zeneszerző művét mutatta be első előadásban Európa-szerte. A koncerten közreműködik Palotás Gábor ütőhangszeres művész is, aki számos nemzetközi és hazai verseny résztvevője és díjazottja.
Műsor: J. S. Bach, Virágh András Gábor, Gárdonyi Zoltán, G. Fr. Händel, C. Saint-Saens művek.

A harmadik koncert, a Fúvósok kavalkádja különleges hangverseny lesz. A július 11-ei koncertre ugyanis az Alba Regia Szimfonikus Zenekar tagjai az idei Harmonia Albensisre egy különleges felállásban is színpadra lépnek. A fa- és rézfúvósok a zeneművészet egyik legnagyobb zsenijének szerzeményét is megszólaltatják: a B-dúr szerenád tizenhárom hangszerre, avagy Gran Partita Mozart egyik legfontosabb, fúvós hangszerekre írott műve. Vezényel: Drahos Béla.
Műsor: W. A. Mozart: Gran Partitia Kv361, valamint J. P. Rameau, P. Dukas, H. Purcell, R. Wagner és E. Grieg művek.

A negyedik, július 18-ai koncert helyszíne a Szent István Bazilika: a Világok találkozása nevű koncerten közreműködik az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, Alba Regia Vegyeskar (karigazgató: Kneifel Imre), Primavera Vegyeskar (karigazgató: Horányi Ottília), vezényel: Drahos Béla. Szólisták: szoprán – Kertesi Ingrid, alt – Megyesi Schwartz Lúcia, tenor – Mukk József, basszus – Jekl László. A koncerten Mozart liturgikus kereteket szétfeszítő miséje, a C-moll mise csendül fel.

Az idei Harmonia Albensis utolsó, július 25-ei koncertjének meghívottja  Miklósa Erika operaénekesnő, akinek a fellépése immár hagyománnyá a koncertsorozaton. A Kossuth- és Liszt Ferenc díjas operaénekesnő gyönyörű hangjával ismét meghódítja a székesfehérvári publikumot, az Alba Regia Szimfonikus Zenekarral közös koncerten oratórikus művek részletei csendülnek fel.

A jegy- és bérletárak nem változtak: a bérlet 5400 ft., a jegy ára 2100 ft., Miklósa Erika estjére 2800 forint. Színházunk jegyirodájában, szervezőinél, valamint a Városház-téri információs faházban lehet jegyet, bérletet váltani.