alt
 
Örömmel jelentjük be, hogy a két nagyszabású nyári produkciónk, a Koronázási Ünnepi Játékok és a Harmonia Albensis koncertsorozat mellett Zenés Nyári Estéket is szervezünk idén. Műsoron a Bor, mámor, szerelem című kis esti operettkoktél, valamint a Csak egy tánc volt… - avagy volt egyszer egy Táncdalfesztivál című előadás!
Nagy hagyománya van Székesfehérváron a nyári színházi előadásoknak, ezért különösen fontos számunkra, hogy idén is tartsunk szabadtéri zenés esteket a Pelikán Udvarban – mondta az esemény sajtótájékoztatóján színházunk művészeti intendánsa, Dr. Matuz János.
 

 

 

Mi kell egy felejthetetlen nyári estéhez? – tette fel a kérdést Váradi Eszter Sára, a Nyári Színházi Esték háziasszonya. A válasz igen egyszerű: Bor, mámor, szerelem! Július 11-én és 12-én minden adott lesz ehhez. „Egyetlen célunk van: arcátlanul szórakoztatni. A bohókás, fordulatos történetet sok tánccal, dallal és élő zenével fűszerezzük” – fogalmazott Váradi Eszter Sára, akinek ehhez a produkcióhoz egy személyes története is kapcsolódik. „6 vagy 7 hónapos terhes voltam Marci fiammal, amikor megírtam az operettkoktél történetét. A várandós szubrett szerepet most kicsit átalakítottuk: az előadásban most pólyás kisfiút rejtegetünk majd”. Váradi Eszter Sára és Keller János mellett Mahó Andrea, Závodszky Noémi, Buch Tibor, Juhász Illés és Tűzkő Sándor is színpadra lép majd.

alt
 
 

 

 

A Csak egy tánc volt... című produkciót Keller János ismertette. „A Két összeillő embert nagy sikerrel játsszuk a bemutató óta, sőt, a következő évadban is műsoron marad. Már a próbák alatt felmerült bennünk a gondolat (a produkció sikere és a visszajelzések rá is erősítettek erre), hogy milyen jó lenne egy koncertet összehozni az ott elhangzó dalokból” – mondta a színész. Az álom most valósággá válik, hiszen a Csak egy tánc volt című produkcióban rengeteg Szécsi Pál dal felcsendül majd, sőt, művészeink a hajdani Táncfesztiválok hangulatát is felidézik. Ki más lehetne ebben Váradi Eszter Sára és Keller János segítségére, mint egy olyan énekes, aki a korszak egyik legünnepeltebb sztárja volt? A produkcióban színpadra lép Koós János is, ám ő sem érkezik partner nélkül: vele tart lánya, Koós Réka is. A 12 fős fesztiválzenekart Ruff Tamás vezényli. Az előadást július 16-án és 17-én tekintheti meg a közönség.

alt