alt


Első székesfehérvári koncertjét tartja június 27-én a Magnificat Ifjúsági Kórus a Ciszterci Templomban. A Szebellédi Valéria vezette énekkar egy meglepetéssel is készül a Harmonia Albensisre.


„Számos helyen megfordultunk már, ám ez lesz az első fellépésünk Székesfehérváron. A szakrális helyszín nem idegen számunkra, hiszen sok templomban koncerteztünk már. Ehhez méltó a műsorunk is, régi és kortárs zeneműveket egyaránt előadunk” – mondta a Magnificat kórus karnagya, Szebellédi Valéria, aki azt is elárulta: egy meglepetéssel is készülnek a Harmonia Albensisre. Hogy ez pontosan micsoda, csak az tudhatja meg, aki részt vesz a 40 fős kórus június 27-ei koncertjén.
Számunkra az a legfontosabb, hogy itthon apostolkodjunk – vallja a kórus alapítója és egyben karnagya, Szebellédi Valéria. A 23 éves gyermekkórus az elmúlt években ifjúsági kórussá alakult: tagjai nem csak a budapesti Erkel Ferenc Általános Iskola zenei tagozatának jelenlegi tanulói, hanem ott végzett diákok is.
A kórust Domány Bernadett hegedűn, Domány Brigitta orgonán, Horváthné Patak Mária pedig zongorán kíséri majd. A koncerten Casciolini, Constantini, Schubert, Horák, Kodály, Bárdos, Kocsár, Orbán és Gyöngyösi művek csendülnek fel.

A Harmonia Albensis következő koncertjeiről ide kattintva tájékozódhat.