alt


„Minden egyes szám egész más hangzásvilágba hívja meg a hallgatóságot” – mondja Karasszon Dezső orgonaművész, aki Barokk orgonaesttel várja a zenekedvelőket a Harmonia Albensis június 4-ei koncertjén.


A Szent Imre Templomban tartjuk a Harmonia Albensis második koncertjét. Karasszon Dezső orgonaművésznek ez lesz a második fellépése Székesfehérváron. „Bódás János lelkipásztor utolsó szolgálati éveiben a református templomban koncerteztem. Nagyon szívesen emlékszem vissza arra az alkalomra. Most nagyobb közönségnek is bemutatkozom. Arra törekedtem, hogy a Harmonia Albensisre a lehető legváltozatosabb műsort állítsam össze. Nagyon fontos számomra Gárdonyi Zoltán: Intorductio és toccata című műve, hiszen ezt a harminc évvel ezelőtt született darabot nekem ajánlotta a szerző” – mondja Karasszon Dezső. Az orgonaművész a változatosság jegyében hívta vendégét is: reményei szerint Palotás Gábor ütőhangszeres művész fellépése még színesebbé teszi a koncertet.

Műsor: J. S. Bach: C-dúr prelúdium, Virágh András Gábor: Capriccio marimbára, Gárdonyi Zoltán: Introductio és toccata, G. Fr. Händel: E-dúr szonáta, C. Saint-Saens: Esz-dúr fantázia.

 

A Harmonia Albensis további koncertjeiről itt tájékozódhat.