alt


Szeretettel üdvözöltünk egymást, és szeretettel köszöntjük önöket is a 2013/2014-es évadban! Évadnyitó társulati ülést tartottunk, és ezzel hivatalosan is kezdetét vette új évadunk.


Az évadnyitón dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója köszöntötte a társulat tagjait. „A színház életében volt egy rövid, de fantasztikus korszak: 195 évvel ezelőtt az ország legjelentősebb színészeiből állt össze egy társulat, amely az akkor éppen csírázó magyar nyelvű színjátszást felvirágoztatta. Ezt az örökséget szeretném továbbvinni a megújult társulattal” – fogalmazott az igazgató.

 

alt alt


A társulat nyolc színésszel bővült: Cserhalmi György, Földes Eszter, Gáspár Sándor, László Zsolt, Makranczi Zalán, Radnay Csilla, Törőcsik Franciska és Varga Mária a 2013/2014-es évadtól a Vörösmarty Színház tagja. A Horváth Csaba vezette tánctagozathoz szerződött Andrássy Máté, Blaskó Borbála, Kádas József és Krisztik Csaba. A Színház- és Filmművészeti Egyetem két színészhallgatója, Kerkay Rita és Ostorházi Bernadett az új évadban szintén játszik a Vörösmarty Színház színpadán.

Dr. Szikora János kiemelte a két nyári produkció, a Csak egy tánc volt és a Bor, mámor, szerelem című előadás sikerét: a hatalmas érdeklődésre való tekintettel a Bor, mámor, szerelem című operettkoktélt a nagyszínpadon játsszuk az új évadban, és Budapesten, a Stefánia Palotában is vendégeskedik majd. A nyár nagy eseménye a Koronázási Ünnepi Játékok volt: az igazgató szerint sikerült felpezsdíteni a várost, és ez mindenképpen arra ösztönzi, hogy jövőre ismét megszervezzük az eseményt.

Színházunk művészeti vezetője, a Bizánc, a Don Carlos és az Indul a bakterház című előadások rendezője, Bagó Bertalan vehette át a Pro Theatro Civitas Albae Regalis-díjat dr. Cser-Palkovics András polgármestertől. „Egy olyan személynek adjuk át a díjat, aki az elmúlt évad legmeghatározóbb előadásait hozta létre. Ez az cél az, amely felé haladnia kell a színháznak” – fogalmazott a polgármester. A díjat Székesfehérvár Önkormányzata alapította: olyan, a székesfehérvári színházi életben tevékenykedő művészeknek adományozza, akik munkájukkal a város szellemi gyarapodását segítik.

 

altAz új évadtól Kozák András színész, a Vörösmarty Színház egykori művészeti vezetője nevét veszi fel a színház stúdiószínpada – jelentette be az igazgató. A kiállítással egybekötött névadó ünnepséget szeptember végén, október elején tartjuk.

Két próbafolyamat is zajlik már a Vörösmarty Színházban. Tasnádi István Cyber Cyrano című net-drámáját Tóth András rendezi Bakonyi Alexa, Habóczki Máté és Thompson Lara szereplésével. Hargitai Iván A fösvény című Moliére-darabot viszi színre, Hirtling István, Lábodi Ádám, Ostorházi Bernadett, Andrássy Máté és Kerkay Rita főszereplésével.

A 2013/2014-es évad első premierje szeptember 21-én lesz: Rideg Sándor Indul a bakterház című komédiáját Bagó Bertalan rendezésében mutatjuk be. A Bakter szerepen Gáspár Sándor látható, a Banyát Kubik Anna alakítja.

Fotók: Simon Erika