alt

 

Több száz fellépővel ünnepelte a zenei világnapot Székesfehérvár. Az októberi 1-jei eseményen átadták a Fricsay Richárd-díjat is.

 

 

 

Székesfehérváron évtizedes hagyomány, hogy a zene világnapján a város zenei életének legkiválóbb képviselői: kórusok, zenekarok, hangszerek művészek, népzenészek együtt énekelnek, muzsikálnak. Idén rendhagyó helyszínen, a Videoton Oktatási Központban rendezték a nagyszabású műsort, amelyen az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, a Tilinkó Együttes, és a város valamennyi kórusa fellépett. Az est háziasszonya Váradi Eszter Sára, színházunk művésznője volt. Ő tolmácsolta a világhírű hegedűművész, Yehudi Menuhin világnapi üzenetét is: „Szavakkal már nagyon sokszor visszaéltek. A zene azonban továbbra is módot ad arra, hogy az emberek ma is megértsék egymást. Az igazság, ami a világ minden népművészetében, zenei stílusában ezernyi színben mutatkozik meg, képessé tesz bennünket arra, hogy egyetértésre jussunk egymással” – idézte a zenei világnap kitalálóját Váradi Eszter Sára.

Az eseményen átadták az Év kórusa díjat is: a Pausa Kamarakórus nevében Borbás Károly, a Kodály Zoltán Gimnázium Vegyeskara nevében Kneifel Imre, a Teleki Blanka Gimnázium kórusai nevében pedig Auth Ágnes karnagy vette át a dicsérő okleveleket. A Fricsay Richárd zenei díjat idén Kneifel Imre karnagy vehette dr. Cser-Palkovics András polgármestertől.

 

Fotók: www.okkfehervar.hu