alt

 

Olvasópróbát tartottunk a Vörösmarty Színházban: Shakespeare klasszikusát, a Lear királyt Bagó Bertalan állítja színpadra, Cserhalmi Györggyel a főszerepben.

 

 

alt alt

 

„Két dolog ösztönzött arra, hogy megrendezzem a Lear királyt (amely valójában összefügg). Egyrészt egy ilyen hatalmas műhöz kell egy megfelelő színészi csapat, erős személyiségekkel, amely most adott a Vörösmarty Színházban. Másrészt pedig: mindig érdekelt Shakespeare, több darabját megrendeztem már. A Lear király egy erős mű: a munkafolyamat és az előadás egyaránt meghatározó, összekovácsoló erővel bír a színház, a társulat életében” – vallja az előadás rendezője, Bagó Bertalan.

 

alt

 

Lear király szerepében Cserhalmi György lép színpadra. Lear lányait Földes Eszter, Radnay Csilla és Varga Gabriella személyesíti meg. Glostert Gáspár Sándor, Edgart Krisztik Csaba, Edmundot Makranczi Zalán, Kentet pedig Derzsi János alakítja. Az előadás díszletét és jelmezeit Vereckei Rita tervezi, a zenét Dobri Dániel, a mozgást Horváth Csaba jegyzi, dramaturg Tucsni András.

 

alt alt
alt alt

 

A Lear király bemutatóját november 16-ára tervezzük.