alt

 

Újdonság a Vörösmarty Színházban. Beszéljük meg együtt, hogy tetszett az előadás! Kedden találkozunk?

 
Barbara Berckhan, német kommunikációs szakember szerint „A kritika értelmes és fontos visszajelzés, amely előrevihet bennünket. De csak akkor, ha úgy adják elő, hogy be tudjuk fogadni, és meg tudjuk emészteni.”. A 2013/14-es évadtól a Vörösmarty Színház szorosabbra fonja szakmai kapcsolatát a színikritikusi társadalommal.
 
Mit jelent ez pontosan?
 
Bemutatóinkat követően a közönség jelenlétében kritikai előadásokat, szakmai fórumokat, műhelybeszélgetéseket szervezünk ismert hazai kritikusok vezetésével.
 
Miért jó ez?
 
Az előadás nyújtotta élmény mellé az érdeklődő nézők különleges lehetőséget kapnak. Baráti hangulatban beszélgethetnek a produkció alkotóival, megoszthatják velük véleményüket, meghallgathatják elismert szakemberek értékelését.
 
Célunk, hogy a színházunkban folyó szakmai munkát minél szélesebb körben ismerje meg és tárgyalja a művészetszerető közönség és a szakma.
 
Mikor lesz az első „Kritikus kedd”?
 
Évadunk első bemutatója Rideg Sándor Indul a bakterház című komédiája Bagó Bertalan rendezésében, Gáspár Sándorral a főszerepben.
 
Mindenkit szeretettel várunk október 8-án (kedden) az előadás után 21.30 órakor a színház kávézójában.
 
Az első közönségtalálkozót Jászay Tamás egyetemi tanár, a Revizor című kritikai portál szerkesztője, állandó szerzője vezeti. 
 
Közreműködik:
Gabnai Katalin

egyetemi tanár, kritikus

Koltai Tamás

egyetemi tanár, újságíró, színikritikus

Kovács Dezső

író, kritikus, szerkesztő

Proics Lilla

színikritikus

Stuber Andrea

színikritikus, szerkesztő, olvasószerkesztő, rádiós műsorvezető

Szűcs Katalin Ágnes

kritikus, a Criticai Lapok főszerkesztője

 

Maradt még kérdése? Akkor jó!

 
Találkozzunk kedden!