alt
 
A LIFELOVER című album magyarországi bemutatóját két héttel ezelőtt a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében tartották. Október 19-én színházunk kávézójában hallhatja a közönség az új dalokat.
 
Ez Harcsa Veronika ötödik lemeze, melyet ezúttal Gyémánt Bálint gitárossal, duóban készített. A két zenész korábban az énekesnő kvartettjében és a Bin-Jip nevű kísérleti elektronikus projektben is zenélt együtt. Duóként két éve dolgoznak aktívan.
 
Az új repertoárt közösen írták, darabjaira a dalszerű jelleg és a kreatív, improvizatív előadásmód egyaránt jellemző. Mindkettejük számára izgalmas kihívást jelentett, hogy a puritán hangszerelés ellenére sokszínűvé, változatossá tegyék az anyagot, illetve hogy perkusszív, a hangszerükön nem megszokott technikákkal tegyék teljessé a zenekari hangzást. A dalok szellemesek, érzelmileg és dinamikailag széles skálát járnak be, mégis mindvégig sugárzik belőlük az életszeretet. Az angol nyelvű szövegeket a korábbi lemezekhez hasonlóan az énekesnő írta.
 
 
A magyarországi bemutatót követően jövő márciusban Nyugat-Európában is megjelenik a lemez, a berlini Traumton Records kiadásában. A Traumton a legfontosabb német jazz kiadók egyike, a két zenész nagy lehetőségként tekint a velük való együttműködésre. A megjelenést Nyugat-Európai bemutatóturné is követi majd.

 

 

„Kezdetben Bálinttal csak örömzenélni álltunk ki egy-egy estre, ám a színpadon megélt felszabadult kísérletezés hamar kedvet teremtett egy duóalbum elkészítéséhez. A kettesben folytatott műhelymunka érzékeny egyensúly, olyan szintű ráhangolódást, elmélyülést tett lehetővé, amit korábbi zenei munkáim során csak ritkán tapasztalhattam.” – nyilatkozta Harcsa Veronika.

alt
alt

 

 

„Mindkettőnkön nagyobb a felelősség mintha teljes zenekarral állnánk a színpadon, és többféle szerepet is töltünk be, mindketten szólisták, kísérők, ritmushangszeresek vagyunk egyszerre. Az összetettebb hangzások érdekében Veronika is és én is használunk loopert, mely élőben felvett hangminták visszajátszásával gazdagítja a hangképet.” – mondta Gyémánt Bálint.

 
A székesfehérvári lemezbemutató koncert
időpontja: október 19. (szombat) 19.30 óra
helyszíne: Vörösmarty Színház – Cyrano Caffe
 
A koncert után dedikálás!
 
Jegyár: 2 000 Ft