alt


Új bemutatónk, a Koldus és királyfi olvasópróbáján megtelt a nagyszínpad.


Szikora János igazgató köszöntötte a népes szereplőgárdát: „Szurdi Miklós és Döme Zsolt szakmai múltja garancia arra, hogy a Koldus és királyfi nagysikerű előadás lesz. Nagyon fontos, hogy egy zenés darabnál valami megmaradjon, ott döngicséljen a fülekben az előadás után. Jó lesz játszani, nemcsak a nézők fogják élvezni, hanem ti is.”
 

alt

A mai próbát hosszas szereplőválogatás előzte meg. Két tehetséges, fiatal, zenés színészt találni nem nehéz, ez azonban itt kevés volt. „Lehet valaki őrületesen jó, ha nem találunk egy hozzá hasonló fiút. A történet miatt ugyanis a koldusnak és a királyfinak nagyon kell hasonlítania egymásra” – árulta el akkor a rendező.
 

„London ódon városában, a XVI. század második negyedének egy bizonyos őszi napján, egy Canty nevű szegény családban született egy fiú, akire nem vágytak. Ugyanezen a napon egy a gazdag Tudor-családból származó angol gyermek is született, akit már nagyon vártak.” Mark Twain híres regényének főhősei, Tom és Edward élete egy véletlen folytán összekapcsolódik. A koldusfiú királyként, a királyfi koldusként él tovább.
 

alt

Szurdi Miklós sok tömegjelenetet, ironikus elemeket, egy nagy, szerethető családi musicalt ígér. „Azt tűztük ki célul, hogy egy olyan családi musicalt mutassunk be, amiben mindenki megtalálja a neki szerethetőt. A történet nagyon érdekes korban játszódik. Két ember teljesen váratlanul ismeretlen élethelyzetbe kerül. Egyikük felemelkedik, a másik mélybe repül. Nagy, romantikus, sikeres mesét szeretnék csinálni.”
 

 

Az első instrukció: „Higgyetek benne és akkor nagyon jó lesz!”

Mark Twain-Döme Zsolt-Szurdi Miklós Koldus és királyfi című musicaljének ősbemutatóját decemberben láthatja a közönség.