alt

 

Nagyon szép kezdeményezés folytatódik, Thália idén is megnyitja a nézőteret a jótékony szervezetek, egyesületek, egyházak előtt.


A Vörösmarty Színház a közösség színháza. Képzeletben kapui soha nincsenek zárva. Dr. Szikora János igazgató a bérletátadón egy kedves színházi történettel a színfalak mögé is bevezette a résztvevőket.
 

„Ma már nem szokás, de a régi színházi függönyökön volt egy kis kukucskáló lyuk. Ez a kis lyuk nagyon fontos eszköz volt, az igazi vérbeli színészek minden előadás előtt izgatottan lesték meg, milyen az aznapi közönség. A nézőtéren ülő emberek reményei, kíváncsisága, várakozása nagyon nagy mértékben képes befolyásolni annak az estének az előadását is. Nincs ilyen kukucskáló lyuk a színház ajtaján, pedig szívem szerint nagyon sokszor meglesném a színházból távozó nézőket. Akkor vagyok elégedett, ha azt látom, hogy az emberek másként mennek ki, mint ahogy bejöttek. Azért, mert kaptak valamit. Valamit, amit csak ettől a helytől remélnek. Ha ezt a színház nem képes megadni, ha az emberek ugyanúgy mennek el, mint ahogy jöttek, akkor rosszul végeztük a munkánkat. Ha csillogó szemű, vidám, feldobott vagy gondolkodó embereket látok a színházból távozni, akkor viszont megnyugszom, mert azt érzem, hogy van értelme annak, amit csinálunk. Azzal a vággyal adom át Önöknek ezeket a borítékokat, hogy ha majd bepillantok néhány hét múlva azon a képzeletbeli kis kukucskáló lyukon, nagyon sok boldog, elégedett embert fogok látni.”   altA Thália tenyerén című kezdeményezés keretén belül egy ’teljes házat’, azaz 472 bérletet ajándékoztak nehéz életkörülmények között élő emberekkel foglalkozó szervezeteknek.

A bérlet első előadását novemberben tekinthetik meg. Az Indul a bakterház című komédiával várjuk az Alternatíva Mozgássérült Egyesület, az Arany János Általános Iskola, az Együtt-Értük Alapítvány, az Evangélikus Egyház, a Fejér Megyei Esély Gyermekvédelmi és Gyermeksegítő Alapítvány, a Fejér Megyei Szent György Kórház Pszichiátriai Osztálya, a Katolikus Egyház, a Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Székesfehérvári Támogató Szolgálata, a Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány, a Református Egyház, a Széna Egyesület a Családokért, a Sziti Szociális Egyesület, a Vigyázó Kéz Gyermekvédelmi Egyesület, a Viktória Rehabilitációs Központ és a Zsidó Hitközség vendégeit. A következő bemutatók a Lear király, majd a Koldus és királyfi című családi musical lesznek.

Jó szórakozást, szép estéket kívánunk!