alt


Advent első hétvégéjén ismét önkéntes jelentkezők olvassák fel az Újszövetséget a Vörösmarty Színház nagyszínpadán: november 30-án 18 órakor indul a II. Újszövetség Maraton. Még lehet jelentkezni felolvasónak!


„Akik nyitott szívvel felolvassák, meghallgatják az igéket, lelkükben lesznek gazdagabbak és boldogabbak. Az Újszövetség Maraton ismét a lelket kívánja megajándékozni, hogy az advent örömöt hozzon Székesfehérvár polgárainak” – mondta Spányi Antal megyés püspök a II. Újszövetség Maraton sajtótájékoztatóján.
Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere kiemelte: a karácsonyi készülődés gyakran előbb látszik meg a külsőségekben, ezért a maraton egy adósság törlesztése. „Osszuk meg minél többen egymással a felolvasás élményét, hogy lélekben is felkészüljünk az ünnepre” – fogalmazott a városvezető.
Dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója elmondta: az elmúlt évben gyakran megkérdezték tőle, mi keresni valója a Bibliának a színházban? A válasz így hangzik: „A színház értékközvetítő intézmény, így a világ egyik legnagyobb kincsének, a Bibliának a közvetítése a színház feladata is. A szent könyv arra tanít, hogyan kell helyesen élni. Az Újszövetség maraton emellett a közös olvasás élményével is megajándékozza a résztvevőket”.

Tavaly 140 önkéntes jelentkező olvasott fel 10 perces részeket az Újszövetségből. Az érdeklődés a vártnál sokkal nagyobb volt, hiszen másfél hét alatt az összes hely betelt. Ezért úgy döntöttünk, hogy idén öt perces részeket olvashatnak fel a jelentkezők a Szent könyvből. Idén is két Bibliából, a katolikusból és a protestánsból olvasunk, könyvenként váltakozva. A felolvasásra színházunk előcsarnokában lehet regisztrálni, kizárólag személyesen, a jelentkezők kiválaszthatják a felolvasás időpontját és a biblia-részletet is. Színházunk honlapján bárki figyelemmel kísérheti, hogy mely időpontok szabadok még, illetve hogy mely időpontokban kik a felolvasók.