alt

 

A zenevilág körbeutazását nem lehet elég korán kezdeni. Ifjúsági hangversenysorozatunk célja, hogy klasszikustól a modernig, a cappellától a szimfonikus zenekarig minden PartiTúra állomáson elvarázsolja a fiatal érdeklődőket.

 

Négy koncert négy kiváló kalauzzal: a Tilinkó zenekar, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, Vásáry Tamás és az UniCum Laude Énekegyüttes kíséri a PartiTúrázókat a népzenétől indulva Verdi operáin, Beethoven klasszikusain keresztül a hangszerkíséret nélküli popzenéig.

„Azt szoktam mondani a gyerekeknek, hogy a tehetséged egy zseton, amellyel az élet nagy kaszinójában játszhatsz. Hogy mit fogsz vele nyerni, az már a sorstól, Istentől, a Karmától függ. Nem lehet arra számítani, hogy azért mert valaki tehetséges és még gyakorol is, akkor karriert fog befutni, híres lesz és gazdag. Lehet, hogy igen, de lehet, hogy nem. Ahogy a példák is mutatják: Schubert igazán tehetséges volt, de nem ért el semmit az életében. Viszont Beethoven, aki ugyanabban az utcában lakott, hozzá császárok mentek hódolni. Stravinsky milliomos volt, Bartók majdnem éhen halt. Tíz évvel ezelőtt olvastam egy statisztikában, hogy kétszáz zongoristából egy tud megélni, szerintem ma kétezerből egy. Az zongorázzon, akit boldoggá tesz” – nyilatkozta pár évvel ezelőtt a Kossuth-díjas, Liszt Ferenc-díjas Vásáry Tamás, aki zenei csodagyerekként nőtt fel és már művészi pályája kezdetén rövid idő alatt óriási nemzetközi sikereket ért el.
 

alt

 

Aki helyet kér a zene láthatatlan varázsszőnyegén, lapozza fel virtuális útikönyvünket!

 

ONLINE BÉRLETVÁSÁRLÁS