alt

 

„Higgyetek benne és akkor nagyon jó lesz!”, hangzott el az első instrukció két hónappal ezelőtt az olvasópróbán. Elérkezett a bemutató.

 

alt

 

London ódon városában járunk. A XVI. század második negyedének egy bizonyos őszi napján megszületik Tom és Edward, csavargó és trónörökös. A híres Mark Twain-regény főhőseinek élete egy véletlen folytán összekapcsolódik, a koldusfiú királyként, a királyfi koldusként él tovább.
 

alt
 
alt


„Azt szeretném, ha a családok együtt járhatnának színházba. Legyen közös az élmény, egyformán hasson az érzelmeikre, gondolataikra, és tudjanak beszélni az előadásról. Egy családi musicalben mindenki megtalálhatja azt, ami számára érvényes és izgalmas.”
Szurdi Miklós – rendező

 

„Először örülsz a munkának, aztán annak, hogy elkészülsz, majd izgulsz, amikor eléneklik a dalokat. Ám a legfontosabb összetevő a közönség: nála a siker kulcsa. Egy színházi estén az írótól kezdve a beengedős nénin át a főszereplő színészig mindenki egyért dolgozik: a nézőkért.”
Döme Zsolt – zenei vezető

 

„A történettel visszarepülhetünk a XVI. századba, de a zene és a mozgás alapján egy furcsa, extrém jellege lesz az előadásnak. Modern mozgásköpönyegbe öltöztettük a Koldus és királyfit.”
Bakó Gábor – koreográfus

 

„A díszlet hófehér, amelyet vetítéssel teszünk különlegessé. Egyik oldala a szegény koldusvilágot jeleníti meg, a másik a gazdag, a királyi világot ábrázolja.”
Szlávik István – díszlettervező

 

„A XVI. századi Anglia viselete alapján öltöztettünk fel minden szereplőt, figyelembe véve a karakter személyiségjegyeit is: melyek az uralkodó tulajdonságai, milyen típusú embert személyesít meg. Ezzel igyekszem a színészek segítségére lenni.”
Fekete Monika – jelmeztervező

 

alt

 

„Hendon összetett személyiség, minden helyzetben más és más arcát mutatja, de mindig hű marad önmagához. Nem érzi magát hősnek: egyszerű, szerelmes ember, akinek fontos a család, a hűség, a szerelem, a barátság, az otthon, és ezek jegyében cselekszik.”
Zöld Csaba – Miles Hendon

 

„Hendon profi katona, olyan neki a kardja, mint a saját karja. Ami igazán tetszik benne, az öntörvényűsége és a hihetetlen alázata.”
Miller Zoltán – Miles Hendon

 

„Edith nagyon tiszta, nagyon szerelmes és nagyon erős nő.”
Földes Eszter – Edith, Hendon szerelme

 

„Lady Grey a királyfi jegyese, és ő az első, akinek gyanús lesz a fiú viselkedése. Érzékeli, hogy valami változás történt, ám épp ezért egyre jobban érdekli és izgatja Edward.”
Pető Zsófia, Lady Grey – a királyfi menyasszonya

 

alt

 

Hosszas válogatás előzte meg a próbafolyamatot. Bemutatkoznak az ifjú tehetségek:

 

„Kilencedikes vagyok a Vasvári Pál Gimnáziumban. A Kozáry Ferenc vezette Patália színjátszó csoport tagja voltam, és Rovó Tamás táncstúdiójában is táncolok.”
Börcsök Olivér – Edward, angol trónörökös

 

„A zalaegerszegi színházban négy előadásban is szerepeltem, színjátszó csoportban játszom, öt éve éneklek, és annyira megszerettem, hogy már nem is tudnék mással foglalkozni.”
Lehotai Miksa  – Tom Canty, csavargó

 

alt

 

 

Szikora János, színházunk igazgatója az olvasópróbán kiemelte: „Nagyon fontos, hogy egy zenés darabnál valami megmaradjon, ott döngicséljen a fülekben az előadás után.”

 

There seems to be an error with the player !

 

Hallgassák szeretettel a musical részleteit, döngicséljenek a mesés dallamok! A siker kulcsa Önöknél van!

 


További érdekességeket  olvashatnak az alkotókról a műsorfüzetben, melyet december 22-tól vásárolhatnak meg a jegyirodában. Ára: 300 Ft