alt

 

A Vörösmarty Színház előadásai januárban körútra indulnak. A Bor, mámor, szerelem Százhalombattán, a Család ellen nincs orvosság Pápán, A fösvény Budapesten vendégeskedik.

 

Mi is kell egy felejthetetlen estéhez? Bor, mámor, szerelem? Igen! Pillantsanak be egy kis vidéki fogadó életébe, ahol senki nem az, akinek látszik. A kiszolgálás csapnivaló, ám a hangulat annál vérpezsdítőbb. Vajon, hogy alakul a zeneszerző és a primadonna szerelme? Felbolygathatja-e a gazdag földbirtokosnő az eltitkolt házasok életét? A főszakács el tud készíteni egy rántottát? Na, és ki az a Kőváry? Január 10-én (pénteken) 17.00 órakor Százhalombattán a Barátság Kulturális Központban minden kiderül. Míg a szálak bogozódnak, a legnagyobb operett slágerek csendülnek fel Mahó Andrea, Váradi Eszter Sára, Závodszky Noémi, Buch Tibor, Juhász Illés, Keller János és Tűzkő Sándor előadásában, akik rendhagyó módon, nemcsak a színpadon komédiáznak, hanem a nézők széksorai között is. Mindehhez a talpalávalót egy virtuóz zenekar húzza majd.

 

alt

 

Vajon mit tegyen az ember, ha élete legfontosabb konferenciaelőadása előtt néhány perccel betoppan rég nem látott szeretője és vele jön szerelmük tizennyolc éves izgága gyümölcse is? Vállalja a botrányt, vagy meneküljön füllentésről füllentésre, egyre bonyolultabb és egyre mulatságosabb helyzetekbe sodorva magát? Ray Cooney, a Család ellen nincs orvosság című bohózat szerzője szerint egyértelműen a második megoldás a helyes, és csak hálásak lehetünk neki. „A színház előcsarnokában nevetőgörcsoldókat kellene árusítani” – írták a londoni bemutató után. Jöjjenek velünk január 11-én (szombaton) 19.00 órakor Pápán a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központban egy kórház orvosi szobájába, ahol sok félreértés, átöltözés, rossz tomporba beadott nyugtatóinjekció ellenére egy fiú végre megtalálja az apát, akire mindig is vágyott… még akkor is, ha talán nem ő az igazi.

 

alt

 

A pénz körül forog minden. A pénz hatalom. Ha valakinek a szívében nincs más, könnyen szörnyeteggé válhat úgy, hogy ő maga észre sem veszi. Dölyfössé tesz, önzővé, érzéketlenné. Erről ír Molière a XVII. század közepén komédiába ágyazva, hogy január 15-én (szerdán) 19.00 órakor Budapesten az Átrium Film-színházban ne csak belesajduljon a szív, hanem meg is pukkadjunk a nevetéstől. Harpagon olyan apa, akit nem érdekli gyermekei boldogsága, pedig mindkettő élete nagy lépésére készül: házasodni akarnak. Félnek ezt bejelenteni, de boldogságuk érdekében összeszedik bátorságukat és apjuk elé állnak kérésükkel. Harpagon azonban megelőzi őket, elárulja nősülési szándékát. A gond az, hogy apa és fia egyazon lányba szerelmesek. Innentől kezdve szükség lesz kerítőasszonyra, hazugságokra, cselszövésekre, kétszínűségre, és ezek nem járnak következmények nélkül A fösvény, avagy a hazugságok iskolája című előadásban sem.

 

alt