alt

 

A következő hónapban két előadásunk vendégeskedik a fővárosban. Indul a bakterház a Thália Színház Humorfesztiváljára és a korábbi nagy sikerre való tekintettel A fösvényt ismét meghívták az Átrium Film-színházba.

 

Folytatódik a Thália Színház sikeres fesztiválsorozata. A másodszor megrendezett Humorfesztivál keretein belül a budapesti teátrum tizenhárom előadásnak ad otthont, öt napon át minden színpad a humoros színműveké, kabaréké, bohózatoké, komédiáké, tragikomédiáké és stand up comedy-ké.
Február 8-án (szombaton) 19.00 órakor a Thália Színház nagyszínpadán mutatkozik be az Indul a bakterház című komédia. A nevető magyar színpadi irodalom leghíresebb suhanca, Bendegúz, a kamaszkori megaláztatásokat, a felnőttek basáskodását nem tűrve, különösen tiszta humorral és legénykedő ügyességgel védi meg becsületét Bereményi Géza vadonatúj átiratában.
 

alt

 

A januári vendégjátékra hamar elkeltek a jegyek. Hogy senki ne maradjon le az élményről, A fösvény, avagy a hazugság iskolája duplázni fog a fővárosban. Február 21-én (pénteken) 19.00 órakor az Átrium Film-színházban áll a közönség elé Harpagon. Az apa, akit nem érdekli gyermekei boldogsága, pedig mindkettő élete nagy lépésére készül: házasodni akarnak. Félnek ezt bejelenteni, de boldogságuk érdekében összeszedik bátorságukat és apjuk elé állnak kérésükkel. Harpagon azonban megelőzi őket, elárulja nősülési szándékát. A gond az, hogy apa és fia egyazon lányba szerelmesek. Innentől kezdve szükség lesz kerítőasszonyra, hazugságokra, cselszövésekre, kétszínűségre, ám ezek sosem járnak következmények nélkül.

 

alt