A Vörösmarty Színház újabb ősbemutatója, a „Kincsek szigete” zenés mesejáték R. L. Stevenson A kincses sziget című regényének motívumait felhasználva született meg.

 

A színházi olvasópróbákat követően a Pelikán Kamaraszínházban épült fel a rejtelmes sziget, ahol Netti és Mr. Morgan találkozik.

 

alt

 

A színház a világ legtitokzatosabb helye, itt bármi megtörténhet. Matuz János író, rendező varázslatos szigetén egy angliai kislány egy szenespincében kincses térképet talál a XVIII. században, egy holland diáklány megnyer egy nemzetközi novellapályázatot napjainkban és egy magyar tinilány elviszi élete első színdarabját egy majdnem üres színházba.

 

alt

 

Mindez egy előadásban? Igen! Sőt, az óceán mélyén a Nagytanács sorsdöntő ülésre gyülekezik.

 

alt

 

Titok, kaland, időutazás, fülbemászó dallamok, sok-sok humor Kerkay Rita és Kricsár Kamill előadásában.

Ezen a szigeten kicsik és nagyok is csodás kincsekre lelhetnek.

 

 

 

 

Mi ez a hely? Tedd le azt a ládát! Hallod? De hogy kerülnek uborkák egy kalózdarabba? És hogy lesz egy rémes kalózból híres DJ? Miért kell egy korallnak szemüveg? Mit tesz a legénységgel a kőhal-leves? Kit érdekelnek a fiúk, ha igazi hercegnő is lehetsz? A felnőttek tényleg barátságos emberek? Ugye a hajó nem süllyed el? Én már jártam itt… azelőtt… de MI előtt? Nincsen béke? Rossz álom illanj tovább, Netti Bradock ébredj!

Túl sokat beszélek?

A legfontosabbat majdnem elfelejtettem: a nézőket! A Nap, a Hó, a Szél teremti őket. Mindig csak egyetlen alkalomra. A közönség a legszebb titok. Olyan pára, ami fittyet hány a külvilágra…

Nem számít hát, hogy ordít az orkán, utazzunk együtt a Rumbachon, egy igazi háromárbócos tengeri vitorláshajón! Ha kérhetem…

  alt
alt

 

A bemutató 2014. január 23-án volt a Pelikán Kamaraszínházban.

 

alt

 


Szikora Bálint fotói a jelmezes próbáról:

 

 

 


ONLINE JEGYVÁRÁSLÁS