alt

 

2014. augusztus 16–19. között rendezzük meg másodszor a Koronázási Ünnepi Játékokat Székesfehérváron. Távolinak tűnhet az időpont, de mi már nagyon készülünk a SZENT LÁSZLÓ életére és korára koncentráló összművészeti rendezvénysorozatra.

 

 

Újra sztárok születnek
 
A nyarunk idén is az óriásbáb-készítő alkotótáborral kezdődött. A fiatalok szorgos munkájának meglett az eredménye: díszes koronák, ékszerek, kardok, övek várják óriás-tulajdonosukat. Részletek a Tábornaplóban!
alt

11 ÓRIÁSBÁB 4 ESEMÉNYSZIGETEN

A tavaly bemutatkozott István, Imre, Gizella, Géza, Sarolt és Asztrik mellett
az öt új báb – László, I. Géza (Magnus), Rheinfeldi Adelhaid, Piroska és Salamon –
a belváros négy pontján egész napos attrakciókkal várnak majd minden kicsit és nagyot!
alt

Fehérvári királyok menete
 
Augusztus 20-án látványos történelmi felvonuláson találkozhat a közel öt méter magas óriásbábokkal, ahol a Rajzolni király! pályázatunk legjobb alkotásaiból készült zászlókat is megcsodálhatja. Imre herceggel már bejártuk a tervezett útvonalat. Nézze meg fényképes beszámolónkat!

ÚJDONSÁG: KÖZÉPKORI PIAC
 
A Jancsárkert helyi termelői vásár-, piac- és közösségi tér, a Fehérvári Kézművesek Egyesülete, az Őskultúra Alapítvány és a Szabad Színház közreműködésével feltámad és néhány napra a fehérvári falak közé költözik a középkor világa: vásári mutatványok, izgalmas korhű játékok, tolvajkergetés, sárkányfű-árus, minden, mi szem-szájnak ingere.
alt

FÉNY UTCA: Fénnyel festett történelem 1 200 m2-en
 
Európa legnagyobb mozgó történelmi képregényén László király legendáriuma jelenik meg. Kíváncsi a történeteire? Lapozza fel a Mesetárat!
 
alt

A Fény utca nappal „Rajz utcává” alakul, hiszen pályázatunk nyertes művei előrerajzolt vásznakon
újraszínezhetők lesznek a Fő utcán.
 
A Nemzeti Emlékhelyen Szent László életének epizódjait, legendáit és a koronázását idézzük fel
grandiózus díszletek között, modern fény- és látványtechnikával, székesfehérvári és nagyváradi szereplőkkel, Szikora János rendezésében. 
alt
>> ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS <<
 
alt

 

Kövessen minket Facebookon: www.facebook.com/koronazas