alt
 
Nagy kihívás egy ilyen hatalmas színpadon eljátszani egy olyan előadást, amely az alaptörténetet tekintve kamaradarab, de biztos vagyok benne, hogy a margitszigeti közönség is szeretni fogja – nyilatkozta Hirtling István, a My Fair Lady Higgins professzora a nyári bemutató előtt.

 

Így is lett. A „tökéletes musical”-re Budapesten is rengetegen voltak kíváncsiak, hamar megtelt a Margitszigeti Szabadtéri Színpad közel 3 000 férőhelyes nézőtere. A közönség hatalmas örömmel fogadta és óriási tapssal jutalmazta a Vörösmarty Színház július 18-i és 20-i vendégelőadását.

 

Radnay Csilla számára még mindig nagyon élvezetes végigjárni Eliza útját, mert az egyik végletből a másikba vezet. Komoly metamorfózis, míg rikácsoló virágáruslányból finom úrinő lesz.

 

alt

 

A hol szívbemarkoló, hol kacagtató történet ismét nézők ezreinek szemébe csalt könnyeket. A professzor és tanítványának együtt töltött hat hónapja a Margitszigeten is férfi-nő küzdelemmé vált: húzták, nyúzták, vonzották, cibálták egymást – és a csodálatos átváltozás történetét látva újra elhittük, hogy kellő kitartással, szorgalommal és persze álmokkal azzá válhatunk, amivé csak szeretnénk. Legalábbis az volna csudijó!

 
Szikora János rendező a szabadtéri bemutató alkalmával elmondta, nem versenyezni akarnak a korábbi nagy előadásokkal, hanem átvenni a stafétát. A közönség visszajelzései alapján ez sikerült.