alt

 

Két jelölése is van színházunknak a Színikritikusok díjára! Krisztik Csaba a legjobb férfi mellékszereplő díjára esélyes, és a Pillangó című előadásunk jelmezei versenyben vannak (tervező: Benedek Mari).


A Színházi Kritikusok Céhe idén 34. alkalommal nyújtja át az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeit elismerő Színikritikusok Díját.
 A céhtagok legalább évi 90 premier megtekintése után voksolhatnak, s aki a legtöbb szavazatot kapja, az viheti haza a díjat. A tizenöt kategória mindegyikében a három legjobb szerepel. Hogy kit illet a díj, az 2014. szeptember 21-én, a Trafó – Kortárs Művészetek Házában megrendezett átadó ünnepségen derül ki.
A kritikusok 73 társulat, illetve színház 148 produkciójára szavaztak a különböző kategóriákban. A jelöltek listáját hétfőn hozták nyilvánosságra. A Vörösmarty Színház művészét, Krisztik Csabát a Lear király című előadásunkban és a Forte Társulat Irtás című produkciójában nyújtott alakításáért a legjobb férfi mellékszereplő díjára jelölték.

 

alt alt
Krisztik Csaba és Gáspár Sándor a Lear királyban Jelenet a Pillangó című előadásunkból


A Pillangó című előadásunk jelmezei is versenyben vannak: a Benedek Mari tervezte ruhákat a legjobb jelmez kategóriában jelölték.
Színházunk tánctagozatának vezetője, Horváth Csaba rendező-koreográfus a Forte Társulat Irtás című előadásával a legjobb független színházi produkció díjára esélyes.