alt

 

A viszontlátás és a nagy találkozások öröme, közös séta a Nemzeti Emlékhelyre, virágok az osszáriumon, első lépések a színpadon, várakozással teli tekintetek… így kezdődtek a második Koronázási szertartásjáték próbái. Szombaton és vasárnap megkoronázzuk Szent Lászlót. Jegyvásárlásra már csak a helyszínen, a Városház téri faházban van lehetőség!

 
Az idei első találkozás nosztalgiázással kezdődött. Régi és új szereplők boldogan üdvözölték egymást a Vörösmarty Színház művészbejárójánál. A próba Szent István Koronázási szertartásjátékának felidézésével kezdődött, mozivá alakult a nagyszínpad. Csillogó szemekkel néztük végig a tavalyi előadást.

 

alt


Rövid szünet után a színpad átrendeződött. Felsorakoztak óriásbábjaink, előkerült a színpad makettje és a szertartásjáték eddig nem látott díszletelemei.
Szikora János rendező köszöntötte a közreműködőket, majd mesélni kezdett a Szent Lászlóról szóló, készülő előadásról. A legendás lovagkirályt Matuz János forgatókönyvíró mutatta be. Horváth Károly zeneszerző elmondta, a szertartásjáték visszatérő zenei motívumait népi dallamok színesítik majd. Szendrényi Éva látványtervező a maketten szemléltette, hova helyezik majd az óriási palástot, milyen újítások lesznek az oltáron és beszélt a színpadon elhelyezett különlegességekről – a két jelzésértékű sírfedőről és a hermáról. Kovács Yvette Alida jelmeztervező színes prezentációjából megismertük a szereplők új öltözeteinek terveit.
A Nemzeti Emlékhelyen ismét mindenki elhelyezett egy szál virágot az osszáriumnál kifejezve tiszteletünket, főhajtásként nagy királyaink előtt.

 

alt


A munka két helyszínen folytatódott. A kórusok stúdióba vonultak, hogy felénekeljék Szent László himnuszát. A táncosok Majoros Róbert és Horváth Csaba vezényletével birtokba vették a szabadtéri színpadot.

 

alt

 

A www.koronazas.hu oldalon további információkat, fotókat talál a Koronázási Ünnepi Játékokról.

 

Online jegyvásárlás